Samen sporten 

Met elkaar sporten stimuleert en is gezellig!
Met medesporters werken aan je conditionele fitheid werkt enorm motiverend. Je sport in een gezelschap, maar krijgt de persoonlijke aandacht die je nodig hebt van de trainer.

CROSSFIT AMERSFOORT

Personal training in een groep, snel resultaat, leuk, uitdagend, boeiend & fris!
Zoek je een training die snel meer energie geeft, je uithoudingsvermogen en je spierkracht verbetert terwijl je plezier beleeft met medesporters? Dan is CrossFit Amersfoort de oplossing!

CrossFit is het uit Amerika afkomstige nieuwe concept op gebied van fysieke training. Deze trainingswijze ontstond in 1996 in een garage in Californië en explodeerde vanaf 2005 in vier jaar tijd van een dozijn naar meer dan 2.000 CrossFit clubs in de Verenigde Staten en andere landen over de wereld. 

Nederland telt inmiddels negen erkende CrossFit centra. De groei en het wereldwijde succes heeft CrossFit met name te danken aan de no-nonses back to basics aanpak, het plezier en de mooie resultaten die deelnemers boeken.

CrossFit maakt enkel gebruik van losse materialen. Geen fitnessapparaten. Tijdens de voortdurend gevarieerde trainingen wordt enkel gebruik gemaakt van functionele bewegingen. Deze voor het lichaam natuurlijke bewegingen zoals; hardlopen, gymnastiek, touwtje springen, kettlebell oefeningen, roeien en gewichthefbewegingen worden meestal op tijd uitgevoerd. Door constante variatie is de training elke dag anders en met een paar “Benchmark” work-outs die periodiek worden herhaald kan de conditionele voortgang worden gevolgd.

CrossFit Amersfoort is niet zomaar een fitnesscentrum. Alle leden maken onderdeel uit van een geweldige CrossFit gemeenschap en trainingssfeer waar iedereen zich ongeacht fitnessniveau of achtergrond thuis en op zijn gemak voelt. Wij trainen een grote verscheidenheid van mensen van alle leeftijden en verschillend in fysieke achtergrond.

Wij bieden CrossFit lessen in groepsverband en privé-trainingen op afspraak. In onze groepslessen (WOD) verwerken we beweegtechnieken en vaardigheden in zeer afwisselende, uitdagende workouts. Onze één-op-één persoonlijke training of semi privé-trainingen bieden gerichte individuele begeleiding en coaching afgestemd op de behoeften van individuen en doelstellingen.

Voor meer informatie over CrossFit ga je naar: www.crossfitamersfoort.nl

Geef je calorieverbranding een boost, terug naar je jongere jaren! Geschikt voor alle leeftijden & fitness niveaus. Maak kennis en kom een keer gratis meedoen!

RUN4VITALITY

Lekker samen buiten hardlopen met je loopgenoten onder begeleiding van een ervaren hardlooptrainer!
Als beginnende hardloper is het verstandig het hardlopen rustig op te bouwen. Drie keer per week een kortere tijd lopen zet meer zoden aan de dijk dan één keer lang. Om je lichaam rustig te laten wennen aan de belasting van het hardlopen worden stukjes lopen en wandelen met elkaar afgewisseld. 

Omdat bij bijna niemand het eerste begin makkelijk verloopt, helpt het om in een groep te starten met hardlopen. Samen hardlopen, werkt motiverend en geeft plezier. Er zijn verschillende redenen om te starten met hardlopen. Echter voor velen blijkt de drempel om te starten met hardlopen te hoog te zijn. Om deze drempel te helpen verlagen start MyCoach binnenkort een beginners groep hardlopen.
Je wordt begeleidt door een ervaren looptrainer die ruime ervaring heeft opgedaan in het lopen en het begeleiden van startende lopers. De trainers weten hoe beginnende lopers belast moeten worden.
De begeleiders helpen je met handige tips op het gebied van schoeisel, kleding en het voorkomen van starters kwaaltjes. Tijdens de loopsessies zal er ruime aandacht worden besteedt aan uitleg: warming-up, trainingsinhoud, looptechniek, ademhaling, intensiteit meting op basis van hartslagmeting, cooling-down etc.

Wat kan ik verwachten?
De looptijden worden langzaam opgevoerd en het wandelen tussendoor wordt geleidelijk korter.
Op deze wijze bouw je het hardlopen rustig op en ben je na 12 weken in staat minimaal een half uur zonder pauze hard te lopen.

Wat heb ik nodig?
Op zich heb je niet veel nodig. Een paar lekker zittende hardloopschoenen is de minimale eis. Bij een hardloopspeciaalzaak krijg je advies bij aanschaf van het juiste loopschoeisel. Daarnaast kan goed ademende kleding het loopplezier veraangenamen maar is zeker geen must.

NORDIC WALKING

Voor wie wil starten met conditieverbetering en de calorieverbranding wil aanjagen maar (nog) niet aan hardlopen denkt.
Let op! Wie (nog steeds) denkt dat Nordic-Walking staat voor afritsbroeken en slepende stokken heeft het mis! Deze sport wordt in Noord Europa al jaren door de langlaufers gebruikt als training om de zomer te overbruggen. Op de juiste manier uitgevoerd staat Nordic Walking garant voor serieuze conditieverbetering, calorieverbranding en plezier!
We oefenen de techniek op verschillende ondergronden zoals laag gras, hoger gras, zandpaden, asfalt en bospaden. De lessen worden gegeven in de vorm van wandelingen, waarbij we het geleerde meteen in praktijk brengen.

Wat heb ik nodig?
Het is niet direct noodzakelijk Nordic poles aan te schaffen. Geef bij telefonisch contact aan dat u gebruik wilt maken van de huuroptie. Mocht u zelf poles willen aanschaffen let u er dan op dat u de juiste maat neemt!
Poles zijn beschikbaar in maten tussen 1 meter en 1,40 m. De optimale lengte voor een startend Nordic Walker: 0,68 x je lichaamslengte.
Tijdens het lopen draagt u het liefst comfortabel zittende kleding. Kleed u niet te warm! Een paar lekker zittende wandel of hardloopschoenen volstaan prima. 

Voor aanvang van elk programma krijgt iedere deelnemer een intake en een beweeganalyse. Optioneel meten wij vetpercentage, bloeddruk, bloedsuikerspiegel.